16 Kasım 2011 Çarşamba

Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel



Malzemeler:
  • 500 gr – 8 adet tavuk şinitzel (kasabınızdan alırken eti hafifçe dövmesini rica edin)
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un (çok amaçlı un)
  • 2 adet yumurta,
  • 1 -1,5 su bardağı sıvı yağ.

Yapılışı:
1- Tavuk etini güzelce yıkayın ve süzülmesi için süzgece bırakın.
2- Önlü arkalı una bulayarak biraz sallayın ve fazla unun dökülmesini sağlayın.
3- Tamamen una bulanan ve suyu çekilen etinizi yumurtaya bulayın, biraz sallayarak fazla yumurtanın akmasını sağlayın.
4- Daha sonra hazırladığınız galeta ununa bulayın buladığınız tavukların üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın.
5- Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını alıp iyice kızdırın. Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
6- Servis tabağına alın istediğiniz garnitürler ile birlikte servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder