17 Kasım 2011 Perşembe

Sarımsaklı ve Kekikli Ekmek

Sarımsaklı ve Kekikli Ekmek


Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
  • 1 yumurta
  • 3,5 su bardağı un (ele az yapışan bir hamur olması gerekiyor)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
Üzeri için:
  • Zeytin yağı
  • Haşhaş tohumu

Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve karıştırın.Sarımsakları ezin.
Yavaş yavaş un ilave ederek ele az yapışan bir hamur hazırlayın.
Üzerini nemli bir bezle örterek 45 dk ılık bir ortamda bekletin.
Kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerine zeytin yağı sürün ve haşhaş tohumu serpiştirin.
30 dk dinlendirin.
Uzunlamasına ortadan bıçak ile kesin.Fotoğrafdaki gibi şekil vermiş olacaksınız.
Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

NOT: Resimdeki ekmekleri misafirlerimiz için yaptım, bayıldılar =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder