16 Kasım 2011 Çarşamba

Sebzeli Tavuk

Sebzeli Tavuk
     Mazemeler
  • 4 adet tavuk göğsü yada kalça (kuşbaşı doğranmış)
  • isteğe göre sıvıyağ!
  • 2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 orta boy havuç (kabukları kazınıp halka halinde doğranmış)
  • 3 orta boy patates (soyulup küp kesilmiş)
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz 
  • karabiber
Yapılışı:
  1. - Soğanı zeytinyağında kavurun, 1 yemek kaşığı unu ekleyip hızlıca karıştırın.
  2. - Patates ve havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Bir süre kavurduktan sonra tavukları da ekleyerek beyazlaşana kadar kavurun.
  3. - Tavuklar beyazlaşınca suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. 
  4. Servis yaparken üzerine karabiber, kekik ya da fesleğen serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder