Sebzeli Tavuk
Mazemeler
- 4 adet tavuk göğsü yada kalça (kuşbaşı doğranmış)
- isteğe göre sıvıyağ!
- 2 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 orta boy havuç (kabukları kazınıp halka halinde doğranmış)
- 3 orta boy patates (soyulup küp kesilmiş)
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1,5 su bardağı su
- Tuz
- karabiber
- - Soğanı zeytinyağında kavurun, 1 yemek kaşığı unu ekleyip hızlıca karıştırın.
- - Patates ve havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin. Bir süre kavurduktan sonra tavukları da ekleyerek beyazlaşana kadar kavurun.
- - Tavuklar beyazlaşınca suyunu, tuzunu ve karabiberini ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Servis yaparken üzerine karabiber, kekik ya da fesleğen serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder