MALZEMELER:
- ½ kg buğday (bir gece önceden suda bekletilmiş),
- 8 adet karanfil,
- 1 adet portakal kabuğu,
- 1 su bardağı kuru üzüm,
- 8 adet incir,
- 8 adet kayısı,
- 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut,
- 2 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye,
- 1,5 kg şeker,
- 1 su bardağı süt
- 1 kase çekilmiş ceviz,
- 1 kase nar,
- 1 kase badem,
- tarçın
YAPILIŞI:
- ½ kg buğday (bir gece önceden suda bekletilmiş) haşlanır.
- 8 adet karanfil cezvede kaynatılır.
- 1 adet portakalın kabuğu soyulur.
- Kabuklar minik minik doğranır ve ayrı bir cezvede kaynatılır.
- 1 su bardağı kuru üzüm sıcak suda bekletilir.
- 8 adet incir ve 8 adet kayısı, yıkanır, minik minik doğranır.
- Üzerlerine sıcak su ilave edilerek bekletilir.
- Buğdaya 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut, 2 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye ve 1,5 kg şeker ilave edilir.
- Şekerin ardından kaynayan karanfillerin suyu aşureye aktarılır.
- Kaynayan portakal kabukları karanfil suyunun ardından aşureye eklenir.
- Suda bekletilen malzemeler süzülür ve aşureyle buluşturulur.
- Bir süre daha aşure pişirilir.
- Ocaktan alınmadan önce 1 bardak süt yavaş yavaş aşureye ilave edilir.
- Ceviz, badem ve tarçınla süslenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder