16 Kasım 2011 Çarşamba

Harput Köftesi

Harput Köftesi

Mazemeler:

  • yarım kilo yağsız kıyma
  • 250 gr. ince bulgur
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam fesleğen (olmasada olur)
  • 1 adet yumurta
  • tuz
  • karabiber veya kırmızı biber

Yapılışı: 

  1. Genişçe bir tasa kıyma konur kıymanın üzerine soğan rendelenir 
  2. bütün malzemeyi katıp su ile köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurulur 
  3. küçük misketler halinde köfte hazırlanır iki parmak arasına alınarak hafif bastırılır.
  4. Tencerede yağ ile salçayı kavurulur 
  5. 3 su bardağı su konup kaynatıp kaynayan suyun içine köfteleri atıp pişirilir.
  6. 10-15 dakika piştikten sonra yemeğe hazırdır.
AFİYET OLSUN….


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder