Malzemeler
- 500 Gr. Kıyma
- 1 Baş Büyük Soğan
- 3 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Pirinç
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Tarifi
- Soğanları minik minik doğrayın.
- Zeytinyağında kıymanın yarısıyla beraber kavurun.
- Kıyma suyunu salıp çekince soğuması için ocaktan alın.
- Küçük bir tencerede pirinci haşlayın. Kavurduğunuz kıymaya kalan çiğ kıyma, 1 yumurta, tuz, karabiber ve süzülmüş pirinci ekleyip iyice karıştırın.
- Hazırladığınız harcı yarım saat buzdolabında dinlendirip yassı köfteler yapın. Kalan 2 yumurtayı da bir kasede çırpın.
- Hazırladığınız köfteleri yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder