16 Kasım 2011 Çarşamba

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte





Malzemeler

  • 500 Gr. Kıyma
  • 1 Baş Büyük Soğan
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tarifi

  • Soğanları minik minik doğrayın. 
  • Zeytinyağında kıymanın yarısıyla beraber kavurun. 
  • Kıyma suyunu salıp çekince soğuması için ocaktan alın. 
  • Küçük bir tencerede pirinci haşlayın. Kavurduğunuz kıymaya kalan çiğ kıyma, 1 yumurta, tuz, karabiber ve süzülmüş pirinci ekleyip iyice karıştırın. 
  • Hazırladığınız harcı yarım saat buzdolabında dinlendirip yassı köfteler yapın. Kalan 2 yumurtayı da bir kasede çırpın.
  •  Hazırladığınız köfteleri yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder