Etli Pilav
Malzemeler:
- 200 gr kuşbaşı kuzu eti
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy soğan
- tuz
- karabiber
- isteğe göre 1 adet et bulyon
1- Kuzu etlerini keskin bir bıçak yardımıyla ufaltın. Soğanı tencereye alın, tereyağı ile hafifçe pembeleşene kadar soteleyin.
2- Etleri ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun. 5-6 dakika soteledikten sonra etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin ve kapağı kapalı olarak etler suyu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
3- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri suyunu çeken etlerin üzerine ilave edin ve kavurun.
4- Son olarak isteğinize göre et bulyon ile tatlandırdığınız suyu pirinçlere ekleyin.
5- Kapağı kapalı olarak göz göz oluncaya kadar yüksek ateşte, göz göz olduktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder