16 Kasım 2011 Çarşamba

Etli Pilav

Etli Pilav



Malzemeler:
  • 200 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • tuz
  • karabiber
  • isteğe göre 1 adet et bulyon
Yapılışı:
1- Kuzu etlerini keskin bir bıçak yardımıyla ufaltın. Soğanı tencereye alın, tereyağı ile hafifçe pembeleşene kadar soteleyin.
2- Etleri ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun. 5-6 dakika soteledikten sonra etlerin üzerini örtecek kadar su ekleyin ve kapağı kapalı olarak etler suyu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin.
3- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri suyunu çeken etlerin üzerine ilave edin ve kavurun.
4- Son olarak isteğinize göre et bulyon ile tatlandırdığınız suyu pirinçlere ekleyin.
5- Kapağı kapalı olarak göz göz oluncaya kadar yüksek ateşte, göz göz olduktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder