28 Kasım 2011 Pazartesi

Saçaklı Poğaça



Üyelerimizden   Ilknur Haydar Et ' in tarifini aynen yayınlıyorum. Bu güzel tarif için teşekkürler İlknur )
SAÇAKLI POĞAÇA
Mazemeler
  • 1 şişe maden suyu
  • 1,5 bardak ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (akı hamura sarısı üstüne)
  • Aldığı kadar un

Yapılışı
Yukarıdaki malzemelerle yumuşak bir hamur yapılır. 1 saat dinlendirilir. Poğaça için ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir. Fırından çıkıp soğuyunca aralarına yumuşak beyaz peynir sürülüp kenarları maydanoza bulanır.
NOT:DÜN GECE YAPTIM SÜPER TADI VAR YUMUSACIK BİR POGCA OLUYOR.AMA HAMURUNDAKİ TUZU BİRAZ DAHA ARTIRMANIZDA YARAR VAR VERİLEN ÖLÇEK AZ GELİYOR:)

1 yorum: