Sarımsaklı Ekmek
Çok sevdiğim sarımsaklı ekmek, internetten buldum resimleri ve tarifi, et yemeklerinin yanında süper oluyor :)
Malzemeler:
- 1 adet ciabatta ekmeği (ben paket olarak satılanlardan kullandım)
- 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe göre)
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
Yapılışı:
1- Ekmekleri 1 er cm kalınlığında enine dilimleyin. Fırınınızı ızgaraya ayarlayın ve en yüksek dereceye getirin.
2- Sarımsağı küçük küçük doğrayın. Bir kap içinde zeytinyağı ve sarımsağı karıştırın.
3- Hazırladığınız zeytinyağını dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sürün ve ekmekleri fırın tepsisine dizin.
4- Ekmeklerin üzerine rendelediğiniz parmesan peynirini ve ince kıydığınız maydanozu ekmeklerin üzerine eşit miktarda serpiştirin. (İsteğe göre bıçağın ucuyla her ekmeğe bir parça tereyağı koyun.)
5- Fırının ızgarasında ekmekler kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak servis yapın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder