Peynirli Açma Tarifi
Malzemeler
- 4 su bardağı un (500 gram)
- 50 gram margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Peynirli Açma Tarifi İÇİ İÇİN:
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 150 margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
- Peynirli Açma Tarifi Hazırlanışı
- Unumuzu yoğurma kabına alıp,ortasını açalım.
- Ilık suyu mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar bekletelim.
- Margarin ve tuzuda ilave edip iyice yoğuralım.
- Yoğrulan hamurumuzun üzerine bir mutfak havlusu örtüp yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzdan 12 adet beze yapalım.
- Bezelere oval şekil verelim.
- Her bir bezenin üzerine bastırarak yassılaştırıp içlerine 1 tatlı kaşığı margarin 1 tatlı kaşığıda peynir koyup resimde görüldüğü gibi rulo şekilde saralım.
- Diğer bezelerede aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine havlu kapatıp 15 dakika daha dinlendirelim.
- Sürenin sonunda rulolarımızı tezgahın üzerinde içindekileri dışarı taşırmayacak şekilde uzatıp ister simit isterde ikiye katlayıp burgu şekli verelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verelim.
- Yaklaşık 25-3o dakikada pişiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder